6. 8. 2012.

JRPG Olimpijka

21-godišnja Satomi Suzuki osvojila je dve medalje a Olimpijskim igrama u Londonu: srebro u disciplini 200 metara prsno i bronzu na 100 metara leđno. Osvajanje jedne - a kamoli dve! - medalje na Olimpijadi je san snova svakog sportiste, ali Satomi ima neke druge snove. Ona mašta o tome da daje glasove likovima iz video-igara i animea.



Satomi, po sopstvenim rečima, obožava crtaće i igre, koji su joj (uz plivanje, naravno) velika strast i omiljena razbibriga. Po izjavama njenih poznanika, jedna od njenih velikih želja je i oživljavanje likova na ekranu svojim glasom. Njen trener iz detinjstva čak kaže da je mlada plivačica često više govorila o voice-actingu nego o osvajanju medalja na prvenstvima i takmičenjima.

Sudeći po nedavnoj reportaži u The Hoichi Sinbun-u, Satomi je zapravo stidljivica koja vreme radije provodi u svojoj sobi nego u izlascima. Čak je i u olimpijskom selu više volela da večeri provodi uz Sengoku Basaru nego sa svojim kolegama iz reprezentacije. Ali nju ne zanima samo igranje! Zahvaljujući svom dečku, Rjuzu Išini, inače glumcu koji je dao svoj glas likovima u  Sengoku Basara 2 , Satomi planira da se ozbiljnije posveti voice-actingu odmah po povratku u Japan.

Ništa vas ne pripremi za plivačku trku toliko dobro kao
akciona anime-igra sa samurajima.
Sve je, dakle na njoj. Da li će nam Japan dati prvog Olimpijca koji je dao glas nekom špicokosom liku iz JRPG-a ili animea? Držimo palčeve za Satomi!


yahoo.japan

Нема коментара:

Постави коментар