19. 9. 2012.

Život i smrt Čarobnjaka Šaha

Možda niste igrali igru, ali prepozanećete ovo lice ako ste ikada ušetali u neki PC klub: čuveni Chessmaster, zvezda čuvenog Chessmastera 2000.


Chessmaster 2000 (koji je zapravo izašao 1986. godine) napravljen je od strane The Software Toolworksa i predstavlja začetnika duge i plodne loze igara koji će decenijama (sve do 2007.) uveseljavati poklonike šaha širom sveta. Malo je reći da je serijal fantastičan – ako vas zanima šah, naravno – ali najpamtljivija stvar vezana za te igre bilo je upravo to blago čarobnjačko lice koje su videli milioni igrača. Ko je zapravo bio Chessmaster?

U pitanju je bio Vil Her (Will Hare), gotovo nepoznati američki glumac koji je ipak uspeo ds se uvuče u filmove poput The Aviatora (1985) i kultnog horora Silent Night, Deadly Night (1984), a većina filmofila će ga verovatno najlakše prepoznati kao Starca Pibodija iz prvog Povratka u budućnost.

Vilu je bilo sedamdeset godina kada se pojavio na omotu Chessmastera 2000, i ista slika je bila korišćena tokom narednih šestaest godina, sve do 2002. godine i Chessmastera 9000

Luke Plunkett
kotaku.com 

Нема коментара:

Постави коментар